N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Şubat 06, 2013

Evinizin Rengini Seçerken 4 Harika Öneri

Düzenli takip eden izleyicilerim bilirler; ev dekorasyonunda 2013 trendlerini bir süre önce paylaşmıştım.  Bu sene hangi renklerin daha çok gözde olduğunu, tekstil, yer ve duvar döşemelerindeki renk uyumlarını değerlendirmiştik. 
Kışın kasvet ve yorgunluğunu atmak ve yaza taptaze bir merhaba demek için her bahar hemen hemen tüm evlerde badana-boya, duvar kağıdı yenilemesi, koltuk döşemeleri veya mobilyaların boyanması, perdelerin değiştirilmesi ve benzeri bir çok değişiklik yapılır. 
Bugünkü önerim, evinin duvarlarını boyamak isteyenler için. Benjamin Moore 'un, ünlü Amerikan boya üreticisi,  2013 duvar&tavan boyası renk paletlerini uygulamalarıyla birlikte paylaşmak istiyorum. Eminim bu harika 4 alternatiften bir tanesi sizin zevkinize ve ruhunuza hitap edecektir. 
Her bir renk paletinde birbirini tamamlayan 5 farklı renk mevcut. Her bir paletle 2 farklı dekorasyon yaratmanız mümkün. Mekanın boyanmadan önceki hali ile 2 farklı versiyonu karşılaştırdığınızda eminim nasıl bir değişim yaratıldığını çok rahat göreceksiniz.

1- ARTISAN

Artisan Renk Paleti 
Uygulama 1


Uygulama 2



2 - URBANITE

Urbanite Renk Paleti
Uygulama 1


Uygulama 2



3 - TRADITIONAL

Traditional Renk Paleti
Uygulama 1


Uygulama 2



4 - COASTAL

Coastal Renk Paleti
Uygulama 1



Uygulama 2



Sizin seçiminiz hangisi? Coastal, Urbanite, Traditional veya Artisan???

Kaynak : Benjamin Moore

12 yorum :

  1. favorim coastal, ama artisan dışında hepsini beğendim ;)

    YanıtlaSil
  2. pembeli olanı çok sevdim :))

    YanıtlaSil
  3. Valla ben hepsini begendim. Hepsine begenim; hastane gibi hep beyazi gormekten kaynaklaniyor sanirim:)))

    YanıtlaSil
  4. genelde hep beyaz, bebek mavisi ve pembesi ya da şampanya rengi diye adlandırdığımız o sıradan sarılarla boyanır hep evler nedense. doğru seçilen canlı renklerin ortama verdiği enerji yadsınamaz diye düşünüyorum. elbet bu büyük ve ferah mekanlar için geçerli. küçük odalarda koyu renkler olduğundan daha küçük gösterebilir.

    YanıtlaSil
  5. benim evimde kullandığım urbanite, özellikle beyaz mobilyada koyu renk duvar çok güzel oluyor... Diğerleri de çok hoş ayrıca,beğenilmeyecek gibi değil ki :)

    YanıtlaSil
  6. Hepsi çok güzel.

    YanıtlaSil
  7. Juliette Hanım, harika bir yazı olmuş, elinize emeğinize sağlık. Ben coastal olan renk tonunu çok beğendim. tam benim rengim.
    Bu arada hobi odaları(organizasyon, dekorasyon) ile ilgili bir yazı yazmayı düşünür müsünüz? Şu sıralar yeni evimin dekorasyonu ile ilgileniyorum, kendime de bir hbi odası yapmayı istiyorum. Bu konuda bir çalışmanız olur okumaktan büyük keyif alırım...
    Sevgi ve selamlar
    Elif

    YanıtlaSil
  8. Elif hanım kolaylıklar diliyorum. çok eğlenceli ve zevkli bir iş ev dekorasyonu değil mi ama? hele birde, iç dünyamızı beslediğimiz hobilerimiz için hazırladığımız odalar. haftasonu olabilir bir aksilik çıkmazsa:))
    bu arada fırsattan istifade hemen reklamımı da yapayım :)) dekorasyonda profesyonel yardıma ihtiyacınız olursa bir gün ofiste ağırlamak isterim sizi. A-Z'ye tüm yerleşim, renk ve mobilya seçimlerini yapabiliriz birlikte.
    Önümüzdeki hafta harika duvar kağıtlarımız da gelecek.
    sevgiler, şimdiden kolaylıklar diliyorum

    YanıtlaSil
  9. Bloğunuzu çok beğendim, bundan böyle de takip edeceğim. Ahşap nostaljik sandıklar ve bunların kullanımıyla ilgili düşüncelerinizi bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.Kolay gelsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Canan çok teşekkürler güzel yorumlarınız için. En kısa sürede size özel bir yayın yapmaya çalışacağım. Sevgilerimle...

      Sil
  10. Yanıtlar
    1. Denizi ve ferahlığı çağrıştırır Coastal bana da hep. fazlalıklarından kurtulmuş soft dokunuşları simgeler benim için.
      teşekkürler yorumunuz için...

      Sil

Bunlar da İlginizi Çekebilir