N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Mayıs 26, 2014

Hangi Renge Boyayalım?

Sevgili Buket bloğumu düzenli takip eden değerli takipçilerimden biri. Bana altta detaylandırdığım fotoğrafları gönderdi ve fikrimi sordu. Babaannesinden kalan ve manevi değeri oldukça fazla olan bu eski dolaba tekrar hayat vermek istiyor. Takipçilerim, dostlarım arasında ahşap boyama konularında oldukça iyi olduğunu bildiğim ustalar var. Sizden ricam bu güzel dolabı hangi renk veya desende boyamak en iyi sonucu verir, bir değerlendirmeniz:))

Değerli önerileriniz eminim Buket'in oldukça işine yarayacaktır. 





Mint yeşili, pembe veya beyaz renkleri tercih ediyor Buket. Düz sade renkten ziyade üzerine dekupaj olabilir diye düşünüyorum ama elbette ustaların önerileri daha önceliklidir :)

Fikir vermesi açısından Buket'in evinden de bir kaç kare paylaşıyorum sizinle. nasıl bir tarzı olduğunu görmeniz açısından. Dolabı, mutfak veya salonda değerlendirebilir henüz karar vermiş değil. Önerilere göre kararı netleşecek. 




Değerli önerileriniz için hepinize çok teşekkür ediyoruz. 
Sevgiler..

27 yorum :

  1. ana zemin beyaz olmak koşulu ile alt zemin mint yeşili boyanarak mum eskitme ile eskitilebilir çokta hoş olur, sonucu merakla takipteyim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzelllll ilk öneriyi aldık :)) teşekkürler

      Sil
    2. Mum eskitme nedir bilmiyorum , hatta ahşap boyama konusunda en ufak bir fikrim bile yok ama bu benim için başlangıç olacak :) teşekkürler

      Sil
  2. Derya Baykal'ın bir programında görmüştüm, alt zemini ördek yeşili ile boyamayı önermişlerdi. Ki Buket Hanım'ın koltuklarındaki yeşil de ördek yeşiline uyar kanaatindeyim. Yada haki yeşil...
    Ahşap boyamışlığım yok gerçi ama biraz meraklıyım ve çok inceliyorum rastladığımda;)
    Ana zemin krem de olabilir bence...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koyu renkleri hiç düşünmemiştim :) oturma odama dediğiniz gibi güzel olur ama mutfağa olmaz sanırım

      Sil
    2. Buket Hanım, yeşil rengi eskitme olan yerler için kastettim. sebuş'un anlattığı yöntemde mint yeşili yerine haki yada örnek yeşili yani önerim.
      Üst zemin krem, alttan yer yer zımparalayarak eskitme yapacağınız noktalar yeşil olacak yani.
      Ama tercih elbet sizin:)
      Bitmiş halini de paylaşsanız ne güzel olur;)
      Kapak kulplarını da Zara'da satılan seramik kulplarla değiştirseniz şahane olur bence;)

      Sil
    3. hıh ağzına sağlık beyza bende tam bunu diyecektim, alt zemini eskitme yapmak istediğin renge boyadıktan sonra ana rengi birkaç kat atın ve ardından zımpara... zara da nefis kulplar var bende geçenlerde aldım..

      Sil
    4. teşekkürler, sanırım boyarken fikirleninize tekrar ihtiyacım olarak, inşallah kpss yi mütakiben boyamaya başlayacağım :) seramik kulplar benim de aklımdaydı

      Sil
  3. ayy anneciğimin çeyizlik vitrinin aynısı gözlerim yaşardı şimdi resmen yaaa :(
    bence plaid taffy ile tüm zemini boyayıp oymalarını kahveye boyayabilir ve son bitiş olarak plaid antique antiquing ile bir güzel silip eskitebilir..ayaklarını da keza öyle ancak lütfen ayaklarının boğımlarında antiquin'i bol bırakıp geniş kısımlarını iyi silsin ;) mumla eskitme yapmasın lütfen zira oymalarının dikkat çekmesini engeller...benim fikrim tabiii ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayy, ne oldu ki sizinki durmuyor mu hala ? Babannem de vitrin olarak kullanırdı ama sonradan mutfağa alıp fazlalıkları doldurmaya başladı içine :) Ben de şimdi evime getirmek istiyorum ama korkmaya başladım bu terimler oldukça yabancı umarım rezil etmem

      Sil
    2. maalesef çoktan tarihe karıştı :( terimler sizi korkutmasın ben kolaylık olsun diye size boyaların isimlerini verdim sadece yoksa baksanız 2 tüp bota 1 fırça ;) mutfağınız kahve ağırlıklı olduğu için kahveli eskitme uygun düşer diye düşünüyorum :) kolay gelsin :)

      Sil
  4. Renk seçimini söylediğine göre ağırlıklı olarak görmek istediği rengi sona bırakıp diğerlerini sırayla boyayıp mum eskitme yapacak, en sona da ana rengi sürüp diğer resnklerin görünmesini sağlayacak. Mesela önce yeşil, sonra mum, sonra pembe sonra mum, en son beyaz ve zımpara şeklinde yaparsa istediği renkleri toptan kullanmış olur. Ben olsam bu dolapta turkuaz ve kahve ikilisini kullanırdım ama:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl yani ? :) önce yeşil olarak kullanıp sonra pembe, mum,,, diye mi gidicem ? :) yoksa arka arkaya hepsini mi boyayım ?

      Sil
  5. ÇOK GÜZEL ÖNERİLER GELİYOR KIZLAR HARİKASINIZ ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM :)))

    YanıtlaSil
  6. Ben keten rengi ya da bej üzerine beyaz boyayarak zımpara ile eskitme düşündüm. Alt kapaklara da keten yada çuval kumaşı bir çerçeve içine alınarak şablonla desen ya da vintage bir yazı yapılabilir. Tabanda kullanılan renk, iç raflar ve çekmeceler üzerindeki desende de kullanılabilir. Hatta uygun şablon bulunursa camlara da uygulanabilir. Sade bir düşünce ama koltuk kumaşı gözüme yeterince hareketli geldi, biraz dingin bir çalışma olsun dedim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Desen hiç düşünmemiştim ama camları iptal edip 3 raf oluşturayım iç kısımda diyorum :)

      Sil
  7. bu konuda gerçekten çok iyi arkadaşlarımız varken, bir öneri de bulunmayacağım ama böyle eski eşyaların kıymetini bilemedik. hep atıldı gitti. yenilik uğruna. saklamasını bilenlere ne mutlu. kolay gelsin ve iyi günlerde kullanılsın, saklı kalmış anılarıyla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, kimbilir neler atıldı eski, modası geçti diye düşünülerek, çok teşekkür ederim

      Sil
  8. Çok güzel bir dolapmış, aslında, orjinal halini koruyarak, biraz bakımla çok daha çarpıcı olabilir.
    Ben de usta değilim ama buketin evinin dokusuna sanırım gri eskitme bir renk iyi gider. Pintereste bakmış olabilirsin belki bilmiyorum, orada kafana yatacak bir sürü renk bulabilirsin.
    kolay gelsin, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet pinterestte çok hoş fikirler var ve bana hep pastel tonlar cazip geliyor :)

      Sil
  9. Sevgili Juliette :) öncelikle sana ve diğer arkadaşlara çok teşekkür ederim, bana epey yardımcı olacak bu paylaşım :) bitmiş halini de inşallah buradan yayınlayacağım, sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buket işine yarayacak fikirler çıktığına sevindim. Zaten çıkacağından da hiç şüphem yoktu biliyorsun. benim değerli izleyenlerim, dostlarım, arkadaşlarım hepsinin şahsına münhasır becerileri yetenekleri var :))

      Hepinize tek tek teşekkür ediyorum bitmiş halini de buradan yayınlarız Sevgili Buket :))
      Sevgiler..

      Sil
  10. Canım kardeşim merhaba
    Boyama fikrine kesinlikle katılmıyorum. Çünkü ahşap objenin üzerindeki eski orjinal boyası onun değerini artırıyor. Yeni güncel boyalarla makyaj yapmış oluyorsunuz. doğallığını kaybediyor.
    Örneğin bu gün sık yapılan hata ; antika bir mücevheri kuyumcuya götürüp parlattırıyorlar antika meraklısı bir sarraf kesimlikle elini sürmez ve sizi bilgilendirip iade eder.
    Yıllar once ki bir anımı paylaşayım istedim.
    Buket kardeşim gel sen tekrar bir düşün
    Sevgi ve sağlıcakla kalın

    YanıtlaSil
  11. Merhaba :) bu da en değişik fikirdi :) kafam karıştı şimdi, antika değeri olacak bi parça olduğunu da pek sanmıyorum ama doğallığını kaybedecek haklısınız
    Bunu da düşüneceğim :)
    teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  12. Benim oturma odamdaki takımlara yaptığım tarzda kırık beyaza boyayıp en üst oymalı kısma ve çekmece bölümüne farklı pastel renklerle country tarzda eskitme yapabilirsiniz naçizane bir öneri kolaylıklar diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oturma odanızı ve salonunuzu inceledim müthiş bir dönüşüm olmuş tebrik ederim. Beyaz-pembe ya da beyaz-mint gibi olabilir belki, teşekkürler :)

      Sil
  13. Fikrimi değerlendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.
    Blog da çeşitli vesilelerle Jly hanımla bana gore çok şey paylaştım, kendilerini çok severim.
    Elinizdeki büfenin müzayedeye sunulacak antic değeri olmayabilir.
    AMMMMMA
    Evinize gelen misafirlere başta anlattığınız çok hoş ve anlamlı tarihçesini ve bu gün blogda aldığınız fikirimi değerlendirip büfeyi korursanız, arkadaşlarınızın görüşüyle çok daha değerli olduğunu anlayacaksınız.
    Fikir sıra dışı değildir. Çevremde görüyorum gençlerde özellikle eskiye ilgi ve sahiplenme duygusu var. Biz altmış sekiz kuşağı tatmin edilememiş duyguların coşkusulyla farklı bir boyut yaşadık.
    Buket ve Jly sevgiyle gözlerinizden öperim.

    YanıtlaSil

Bunlar da İlginizi Çekebilir