N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Nisan 17, 2014

Klima Satın Almadan Önce Bilmeniz Gereken 12 Şey


Yaz ayları yaklaşıyor. Yazın sıcak havada kapalı mekanlarda klimasız bir ortamda durmak adeta imkansızlaşıyor. Yeni bir klima almayı düşünüyorsanız veya mevcut klimanızı değiştirecekseniz uzmanların tavsiyelerini sizler için hazırladık;


1.      Satın alım sonrasında da herhangi bir sorunla karşılaşmamak için klimanızı alacağınız firmanın, tüketicisini hem satış öncesi hem de satış sonrası bilgilendirebilen, klimanızın arızalanması durumunda acil müdahale edebilecek yaygın servis ağına sahip bir firma olmasına dikkat edin.

2.      Uygun konfor şartlarını sağlayabilmek  için, klimanızı seçmeden önce uzman yetkili servis teknisyenlerine  ile keşif yaptırın. Klimanızın kapasitesi mekanınızın ihtiyacından daha küçükse, verimli soğutma sağlayamayacak, kompresörü sürekli devrede tutmak zorunda kalacak ve enerji sarfiyatınızı artıracaktır.  Klimanızın kapasitesi mekanın ihtiyacından daha büyükse, ortamı çok çabuk soğutacak ve kompresörü sık sık kapatıp açacaktır. Bu durum klimanızın enerji sarfiyatını artıracak, bulunduğu mekanı aşırı soğutacak, kapasitesine göre daha küçük kalan mekanda aşırıs ses yapacaktır. Büyük mekanlar için salon tipi klima, küçük mekanlar için split tipi klima tercih edin.

3.      Enerji tüketimini azaltmak için, enerji verim oranı yüksek olan ve A enerji sınıfı klimaları tercih edin. Klimanızın iç ortamdan dış ortama veya dış ortamdan iç ortama aktarabildiği enerji miktarının harcadığı elektrik enerjisi oranının EER-Enerji verim oranı yada COP-performans katsayısı’nın yüsek olmasına dikkat edin.

4.      Isınma amacına en iyi hizmeti sunan klimayı arıyorsanız, Inverter teknolojisine sahip klimalarla, -15°C’de bile verimli ısıtma sağlayabilirsiniz. Inverter teknolojisine sahip klimalar hem soğutmada, hem de ısıtmada size verim sağlar. Enerji sarfiyatları ise standart klimalara göre %44'e varan oranda daha azdır.

5.      Rahat ve nem seviyesi dengeli bir ortam oluşması için, klimanın sağlıklı nem alma özelliği olup olmadığını kontrol edin. Özel nem alma konumu, ortam havasını çok soğutmadan, sağlıklı nemi korumanızı mümkün kılacaktır. Böylece havanın sıcak olmadığı, fakat nemin rahatsız edici seviyede olduğu durumlarda, üfleme hissine kapılmadan bulunduğunuz ortamın nemini alabilirsiniz.

6.      Klimanızın sahip olduğu filtre donanımlarının iyi araştırın. Bazı filtreler sadece, havada bulunan toz ve polen gibi çeşitli partikülleri tutma işlevi görür. Gelişmiş filtreler bu partikülleri tutmakla kalmaz, aynı zamanda alerjik özelliğe sahip havada uçuşan bu partiküllerin protein yapılarını bozarak deaktif olmalarını sağlar ve daha sağlıklı bir ortam yaratmanızı sağlarlar.

7.      Sağlıklı bir ortam konusunda hassassanız, Neo Plasma özelliğine sahip ürünleri tercih edin. Neo Plasma teknolojisi, klimaya ısıtma-soğutma amacı dışında , hava temizleme aygıtı özelliği de katarak, iki yönlü çözüm sunacaktır. Normal filtreler gibi değiştirilmesi gerekmeyen Neo Plasma teknolojisi ortam havasını temizlerken elektrik tüketiminde tasarruflu davranacaktır.

8.      Klimanızın ses seviyesinin konforlu bir ortama hizmet edecek şekilde düşük olmasını istiyorsanız Inverter teknolojisine sahip klimaları tercih edin.

9.      Sağlıklı ve dengeli ısınan bir ortam için, sıcaklık değişimlerini otomatik olarak algılayan ve bu değişime göre ısıtma-soğutma konumları arasında geçiş yapabilen klimaları tercih edin.

10.  Klimanızın iklimlendirdiği havayı mekanınıza doğal bir rüzgar esintisi gibi dağıtmasını tercih ediyorsanız, satın lacağınız klimanın Doğal Rüzgar Etkili Otomatik Hava Yönlendirme sistemine sahip olmasına dikkat edin.

11.  24 saat çoklu programlama özelliği olan klimaları tercih ederek klimanızı 24 saat içerisinde çeşitli saatlerde açılıp kapanması için programlayabilirsiniz.


12.  Çevreye zarar vermemenizi sağlayacak bir klima için çevre dostu R 410 A gazı kullanılan klimaları tercih edebilirsiniz.

3 yorum :

  1. Very interesting ;)

    I follow you beautiful blog. I hope you will follow me back and I will wait for you in my blog www.gabusiek.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. vestel klima var bende evde. yenilcektim. oleeey bakarım ertık burayaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Klima önemli yazın özellikle bizim de değişikliğe ihtiyacımız var bu yıl bakalım henüz bakıyoruz :))

      Sil

Bunlar da İlginizi Çekebilir