N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Ocak 29, 2013

Burçlara Göre Dekorasyon Önerileri: Başak Burcu

Başak Burcu, temiz, düzenli ve basit hatları olan eşyalarla döşenmiş bir ortamı tercih eder. Daha çok Modern veya Country mobilyaları beğenen Başak Burcu; detaylara, el işçiliğine ve natürelliğe oldukça değer verir. Hasır veya rattan (hint kamışı ) mobilyalar öncelikle tercih edeceği tarzların başında gelir.




Başak Burcu Dekorasyon Tercihleri
Dekorasyonda minimalist bir yaklaşımla seçim yapmayı tercih eder. Mesela, antrede kocaman, uzun bir vazo, seramik veya porselen aksesuarlar tercih edebilir.  Bodur çiçekler, özellikle mavi ve sarı çiçek açan bitkileri yaşam alanında görmeyi sever. Kurutulmuş çiçekler, otantik yapraklardan yapılmış bir aranjman dekorasyonunu tamamlayan objelerdir. 




Başak Burcu Yatak Odası Dekorasyonu
Yatak odalarında daha çok basit, natürel ve modern bir tarz hakimdir. Fazla yüksek olmayan bir karyola; özellikle futon tarzını beğenirler; rahat bir yatak onlar için idealdir. Tuğla duvar veya benzeri duvar kağıdı kaplı bir yatak odasında kendilerini doğaya oldukça yakın hissederler. her Başak Burcu bireyinin kendine has bir tarzı vardır fakat olmazsa olmazları: temizlik, düzen ve yerleşim. 

Ünlüler Başak Burcu İçin Neler Söylemişler? 

Bir Başak'ın evi, bazen Uzak Doğu'nun etnik çizgilerini taşır ya da bir köyü andıracak derecede otantik olabilir. Genelde şehir dışında, ağaçlı sağlıklı anlarda yaşamayı tercih ederler. Şehirlerde yaşayan Başaklar ise çevrelerine karşı hassas ve düzenleyici olmak isterler.Evlerinin bir köşesinde, hobilerini yapabilecekleri bir masaları mutlaka olur. Pamuklu kumaşlar üzerinde yapraklı desenler ve sade görünüşlü çiçek motifleriyle bezenmiş döşemelik kumaşları tercih etmeleri, onların sadeliğini yansıtır. Başaklar genellikle iç mimarlık ve dekorasyon ile ilgili işlerde çalışırlar. Küçük biblolar ve objeler, aileden kalmış antikalar evin bir köşesinde sergilenir. www.burclar.com.tr


Oturma Odası: En önemli özelliğiniz düzen olmasına rağmen bu sizin sıkıcı biri olduğunuz anlamına gelmiyor. “Her şey için bir yer ve her şey yerli yerinde” isimli yıldızın altında doğmuşsunuz ve temiz bir ortak kullanım alanı size çekici geliyor. İlk durağınız: hoş sandıklar almak için alışverişe çıkın. Eşya yığınlarını göze hoş göstermek sizi neşelendirebilir. Mis kokulu, organik temizlik malzemeleri de öyle. Mmm, lavanta; masadaki inatçı lekeye de, ruha da iyi gelir. Savurgan olduğunuz alan? Tüm ciltli kitaplarınızı ve hobilerinizi organize edebileceğiniz uygun kitaplıklar. Malzemesi ahşap olmalı; renk paletinizde ise kirli beyaz ve bej. Renkleriniz: Açık mavi ve kremler, bej ve beyazlar. Astro Türkiye 

Aylin Sungur: Mükemmelliği hayatının her aşamasında arayan Başak burçları ev seçimlerinde de buna dikkat ederler. Rahat yaşayabilecekleri geniş ve modern tasarımlar onların ilgisini çeker. Evlerinde ahşap dokuları görmekten hoşlanırlar. Az ama öz eşyası vardır. Doğayı sever ve duvarlarında odayı boğmayacak ölçüde doğa fotoğrafları ya da tabloları kullanabilirlerDoğal sabunlar ve doğal kokular evin havasını değiştirecektir. Sentetik ürünlerden olabildiğince uzak dururlar. Zarif bir zevki vardır. Kitaplıkla uyumlu bir karyola başı ve yatak odasındaki bej gibi renkler başak burcunun dekorasyon dünyasında önemlidir. Cumhuriyet 



7 yorum :

  1. kesinlikle doğru :) sadelik ve düzen hepsinden önde gelir benim için, mobilyalarımın çoğunluğunun da beyaz olmasını, evimde kitaplıklara büyük önem vermemi ve kurutulmuş çiçeklerimi atmayıp dekorasyonda kullanmamı da sayarsak baya bi başak burcunun ev dekorasyonunu yansıtmış oluyorum sanırım :)

    YanıtlaSil
  2. ne güzel, neredeyse sizi anlatmış o zaman:)

    YanıtlaSil
  3. ben başak burcu değilim ama yakın bi arkadaşım başak burcu...
    düzene çok öenem verirle...
    bide açık renkelri seviyorlar :)

    YanıtlaSil
  4. çok doğru:) tüm tasarımlarımı anlatıyor sanırım. gerçi ben iç mekan olarak konut tasarlamıyorum ama olsun. genel hatlar, renk tercihleri tutuyor. ellerinize araştırmacı ruhunuza sağlık:)

    YanıtlaSil
  5. tam beni anlatmış bu kadar olur:) teşekkürler.

    YanıtlaSil

Bunlar da İlginizi Çekebilir