N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Nisan 05, 2014

Yumurtanızı Nasıl Alırsınız?

Çocukluğumun en güzel anılarından biri de, rengarenk yumurtalar boyamaktı. Önce doğadan topladığımız enva i çeşit otla kaynatır daha sonra da renklenmiş yumurtaların üzerine boya kalemlerimizle şekiller çizerdik. Farklı tonlarda renkler veren otları; her şeyi organik olan ama buna rağmen gül reçeline gıda boyası katmaktan vazgeçemeyen; Sevgili Anneciğimden öğrenmiştim. Şimdi alternatifler o kadar çoğaldı ki, her biri sanat eseri değerinde yumurtalar yapmak mümkün. 

   

Yumurta boyama konusunda farklı teknikler var. Uzun süreli dekoratif amaçlı kullanmayı arzu ederseniz kokmaması için yumurtayı iğne ile delerek içini boşaltmanız gerekir. Biraz zahmetli gibi görünse de el alıştığında gerisi kolay olacaktır. İsteyen olduğu takdirde Kendin Yap köşemizde bu konuyu işleyebiliriz :)


Sonrasında sıra boyama ve süslemeye geliyor. Burada yapmanız gereken tek şey kendinizi özgür bırakıp içinizden geleni uygulamak. Çıkacak sonucun muhteşem olacağının garantisini veriyorum. Ne de olsa kendi zevkinizi ve maharetinizi ortaya çıkaracaksınız. 




Creative-ads
En güzel tarafı ise, özellikle çocuklar için tam bir eğlence şöleni olması. Hem el becerilerini geliştirmelerini, hem de keyif almalarını sağlamış olursunuz. Çocukları mutlu etmenin dini dili ırkı olur mu? 
 


Christophe Roussel
 Bu çikolatalar ise işte tam benlik. Bakmaya yemeye doyamadığım türden ;)

Paris Breakfast
Hayat her zaman güzel yüzünü göstermese de küçük mutluluklarla onu renklendirmek bizim elimizde. Hadi baharın tadını çıkarma vakti geldi artık. Silkinelim fazlalıklarımızdan, negatifliklerimizden, olumsuzluklardan ve hayatı kucaklayalım. Bize bahşedilen bu yaşamı başkalarının keyfine göre şekillendirmek olmaz değil mi?

Sevgiyle kalın... 

19 yorum :

  1. çok güzel ama bunlar ya :D

    YanıtlaSil
  2. çikolata kısmında takıldım ben, çooook güzeller:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kendime söz vermiştim akşam 7 den sonra yemekle alakalı hiç bir şeyle ilgilenmeyeceğim diye ama bu akşam yine 1 tablet çikolata bitmek üzere :)) yumurtaların hikmeti :)

      Sil
  3. sadece isimlerimiz benzemiyormuş duygularımızda benziyor :)
    küçük şeylerden mutlu olmayı bilmek çok güzel birşey :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle öyle. zaten o küçük mutluluklar büyüyüp hayatımızı renklendirmiyor mu?

      sevgiyle kucaklıyorum sevgili adaşım :))

      Sil
  4. Hepsi çok şirinler ama favorimi sorarsan kelebeklilere bayıldım. Sevgiler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kelebeklilerden yapsak mı acaba ne dersin Hülyacım:))

      Sil
  5. paskalya yumurta boyama var bi deee pek eğlenceliiii :)

    YanıtlaSil
  6. Bende saksıdakileri çok sevdim.Yaklaşık bir yıldır elimde ahşap yumurta var bir türlü boyamak kısmet olmadı,paylaşımınız benim için güzel bir kaynak oldu.Teşekkürler Juliette.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehtap Hanım o ahşap yumurtalar sizin elinizde eminim çok güzel şekilleneceklerdir. Merakla bekliyorum tasarımlarınızı.
      Sevgiler...

      Sil
  7. Yumurta deyip geçme, bakarmısın ne kadar dekoratif olmuşlar boyanınca... Mavi olanları diğerlerinden daha çok sevdiysem de hepsi çok güzel. Yaparmıyım bilmiyorum ama yumurtanın içi nasıl boşaltılır merak ettim. Yumurta makinasına koyarken de deliyoruz ya,hiç boşalmıyor... Renkli ve iç açıcı paylaşım için teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bir şey öğrendim şimdi, yumurta makinası hiç kullanmamıştım:)) Bu hafta bir kendin Yap projesi yapayım farklı teknikler bulup :))
      Ben teekkür ederim Sevgili Nilüfer ziyaretin ve yorumun için.

      Sil
  8. Yapılışını paylaşsanız çok renkli görüntüler çıkar sanırım ortaya:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Beyza bu hafta farklı tekniklerle dolu bir Kendin yap projesi paylaşacağım. Çok teşekkürler ilgin için :))

      Sil
  9. Çoook güzeller özellikle çikolatadan olanlar :D Saksıdakiler sanırım kaşık. Ahşap kaşıklarla bizde böyle bir çalışma yapmıştık çocuklar için. Bende taş boyamıştım, paylaşırım belki bir gün. Çoook eğlenceli bişey ya :) Rengarenk bir sayfa yine, çok güzel :) -Ne çok kullandım "çok" kelimesini :)-

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çikolata canavarlarının odak noktası hep aynı ;)
      Evet o saksıdakiler kaşık canım. Sanırım o ucuz plastik kaşıklara hayat verilmiş, çok da güzel olmuş.
      Taş boyamalarını merakla bekliyorun..

      Sil

Bunlar da İlginizi Çekebilir