N4Y9Ss3KalZ4XFNRE5W9OaJLJCQ

Aralık 25, 2012

Rüstik Mobilya ve Dekorasyon


Rüstik dekorasyonla yaşam alanınızda doğayla dost, tamamıyla natürel bir ortam yaratmanız mümkün.  Doğal olan her türlü materyalin fazla işlem görmeden, yalın bir şekilde kullanılmasıdır Rüstik tarz. Abartıdan uzaktır ve size kırsal yaşamın sadeliğini hissettirir.
Birbiriyle uyumlu, ahşap veya metal ağırlıklı eşyalar temel taşlarıdır.  Taş veya ahşap zeminler, kütük kolonlar, eskitilmiş havası verilmiş duvarlar, eşyalardan aldığınız doğal hissi pekiştirici öğeler olacaktır.  

Renkler : Fazla dikkat çekmeyen doğal ve topraksı renkler Rüstik konseptin temelini oluşturur.  Yeşil, kahve, gün ışığı ve gri tonları, kremle karışık karameller en fazla kullanılan renklerdir.

Duvarlar : Duvarlarda değişik boya efektleriyle yaratılmış dokular Rüstik mekanlara eski ve doğal görünüm vermede yardımcı olacaktır. Bu konseptte özellikle süet görünüm etkisi veren zeminler tercih edilir. Yine yer  döşemelerinde olduğu gibi ahşap ve taş kullanılabilir. 


Yer Döşemesi : Zemin genelde ahşap veya taş olarak tercih edilir. Orta tonlardan koyu tonlara doğru giden çam kereste yer döşemesi için isabetli bir seçimdir.Ortamı hareketlendirmek için dokuma halılar kullanılabilir.  


Dekorasyon : Mekanın, yer, duvar ve mobilyalara uygun objelerle dekore edilmesi eşyalar arasında uyum sağlamanıza yardımcı olur. Kütük sehpa ve masalar, tabureler, sandalyeler, ferforje objeler evinizi gerçek anlamda rüstik konsepte uyarlamanız için seçebileceğiniz alternatiflerdir.
Ağaç dallarından yapılmış askılar, perde kornejleri, ahşap kutular, demir döküm materyaller yine aksesuar olarak tamamlayıcılardır. 
  
Işıklandırma : Metal veya ahşap ağırlıklı avizeler kullanılabilir. Rüstik tarzda ışıklandırma oldukça önemli bir yer tutuyor. Işığın ortamın havasına uygun bir şekilde soft olması gerek. Tek bir avizeden ziyade ortamın bir kaç yerden aplikler ve avizelerle aydınlatılmasını sağlayabilirsiniz. 
Modern ve gösterişli bir ortamı tercih edenler için uygun bir tarz olduğunu söylemem pek mümkün değil. Çok fazla sade bulanlara ise, modern parçalarla kombinleyerek ortama Rüstik-Şık bir hava vermenizi önerebilirim.  



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Bunlar da İlginizi Çekebilir